Zappa Plays Zappa till Sverige i november

zappa-plays-zappaDet är inte första gången Dweezil Zappa gästar Sverige med ensemblen ZAPPA plays ZAPPA. Konserterna har varit musikaliska hyllningar till Dweezils far, excentrikern och provokatören Frank Zappa, som dog 1993. Frank Zappa hade stort inflytande på populärmusiken. Genom konserterna har Dweezil gjort sin fars musik tillgänglig både för en ny generation musikälskare och gamla fans. Frank Zappa skulle fyllt 70 i år.

Som en hyllning till Frank kommer Dweezil och ZAPPA plays ZAPPA att framföra albumet ”Apostrophe(´) i sin helhet. Repertoaren omfattar även delar ur Franks epoker och eklektiska instrumentala epos. Det blir dessutom premiär för icke tidigare visat videomaterial.

Konserterna är den 12 november i Filadelfiakyrkan i Stockholm, den 13 november på Konserthuset i Göteborg och den 14 november på Konserthuset i Malmö.

Till varje konsert finns det två varianter av biljetter. Den ena biljetten ger inträde till både soundcheck och konsert medans den andra biljetten endast är en konsertbiljett.

I varje stad finns det 100 biljetter till soundcheck och konsert. Dessa släpps den 15 september, övriga den 16 september.

ZAPPA plays ZAPPA består av:
Dweezil Zappa
Sheila Gonzalez – saxophone, flute, keyboards & vocals
Pete Griffin – bass
Billy Hulting – marimba, mallets & percussions
Jamie King – guitar
Ben Thomas – vocals
Joe Travers – drums & vocals
James Norton – keyboard

Dweezil kommer att ge ut ytterligare ett hyllningsalbum till sin far. Albumet har titeln ”What the hell was I thinking” och medverkar gör bl.a. Eddie van Halen (Van Halen), Brian May (Queen), Angus och Malcolm Young (AC/DC).

Konsertdatum
12 november – Filadelfiakyrkan, Stockholm
13 november – Konserthuset, Göteborg
14 november – Konserthuset, Malmö

Mer information om Zappa Plays Zappas Sverige-spelningar

Scroll to Top