Zappa Plays Zappa åter till Sverige i sommar

zappa-plays-zappa

I juni kommer Frank Zappas son Dweezil med ensemblen Zappa Plays Zappa till Sverige för två konserter. Den 8 juni uppträder de på Cirkus i Stockholm och den 11 juni på KB i Malmö. Biljetterna släpps den 2 mars.

Till varje konsert finns det två varianter av biljetter:

Stockholm:
200 biljetter à 600 kr + serviceavgift och som ger inträde till soundcheck. Resterande biljetter kostar 500 kr + serviceavgift.
Malmö:
200 biljetter à 570 kr + serviceavgift och som ger inträde till soundcheck. Resterande biljetter kostar 470 kr + serviceavgift.

En HAGSTRÖM gitarr lottas ut vid varje konsert. Dweezil gör detta under konsertkvällen. Detta har gjorts många gånger i USA och har alltid varit ett mycket populärt inslag.

Det är tredje gången som Dweezil Zappa gästar Sverige tillsammans med konstellationen Zappa Plays Zappa. Konserten är en musikalisk hyllning till Dweezils far den amerikanske excentrikern och provokatören Frank Zappa som avled 1993. Zappa plays Zappa är betydligt större än ett simpelt coverband. Med ett 40-tal välkända Zappa-låtar har Dweezil bildat sitt eget Mothers of Invention. Repertoaren spänner över alla Franks epoker och eklektiska instrumentala epos.

Dweezil Zappa har med sig följande musiker:
Aaron Arnts – keyboards, trumpet
Scheila Gonzalez – saxofon, flöjt, kayboard, sång
Pete Griffin – bas
Billy Hulting – marimba, slagverk
Jamie Kime – gitarr
Joe Travers – trummor & sång
Special guest: Ray White – gitarr och sång

För mer information om musikerna: http://www.zappaplayszappa.com/players.html

Zappa Plays Zappa vann i år en Grammy för Best Instrumental Rock Performance “Peaches in Regalia”.

Sista konserten Frank Zappa själv gjorde i Stockholm var på Hovet i maj 1988. Ensemblen Zappa plays Zappa spelade för ett utsålt Hovet i Stockholm maj 2006 och ett år senare i oktober på Olympen i Lund och på Cirkus i Stockholm.

Biljetter
Biljetterna säljs via LiveNation.se. Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000. (Köpta biljetter kan hämtas ut på ATG- eller Eventim-ombud.)

Scroll to Top