Yo La Tengo till Sverige i november

yo-la-tengo

Hoboken är den där lilla hålan över Hudson-älven som vi inte hör så mycket om egentligen. New York är ju New York och Hoboken som enbart är ett härbärge för pendlare har inte samma klang som det stora urbana äpplet. Men det som resonerar från denna förort är ljudet av den amerikanska indien; Yo La Tengo tillsammans med Sonic Youth står för fler kotor i ryggraden av skramlig och tvär musik än vad som går att uppskatta. Men uppskatta Yo La Tengo, det gör man. Så är det bara.

Under den första hälften av decenniet som gav oss neonfärg och asymmetriska frisyrer (dvs 80-talet, för er som inte var med) började Ira Kaplan och Georgia Hubley att föra oväsen och släppa skivor som en liten skara av människor hade som sina egna favoriter. Egentligen så var det inte mycket mer som hände. Genom att ha korsat planeten flera gånger i jakt på spelningar så har skaran växt. Ändå, Yo La Tengo känns fortfarande som våra alldeles egna kära angelägenheter. Och lika intimt som Yo La Tengos stunder i stereon (huga, vilket daterat ord i dessa dagar) känns, lika välkomna i deras famn är vi vid deras liveframträdande.

Suggestivt och melankoliskt, uppkäftigt och vildsint, naket och bedårande, spektrumet är stort men aldrig för stort för att tappa fotfästet. Där hemmasnickrade superlativ tar slut tar Yo La Tengo vid och leder oss med på en ljuv tripp.

Den 8 september släpps nya albumet ”Popular Songs”.

DATUM
17 november – Stockholm, Kägelbanan
18 november – Lund, Mejeriet

BILJETTER
Stockholm. 225kr (släpps 26 augusti)
Södra Teaterns biljettkassa 08-531 99 490, www.sodrateatern.com Insläpp 19:30.

Lund. Se spelställe för information.

HEMSIDOR
www.yolatengo.com
www.myspace.com/yolatengo

Scroll to Top