Xzibit till Sverige i september

xzibit-live-2011Hiphop-artisten och världstjärnan XZIBIT kommer till Sverige i höst! Denna L.A-rappare har släppt skivor sedan mitten av 90-talet och är en av de riktigt stora inom hiphopen. Att han sen har haft ett eget TV-program och medverkat i otaliga storfilmer har inte förminskat hans storhet och popularitet. Men det är som artist han är som allra störst och bäst!

Den 10 september spelar han på Nöjesfabriken i Karlstad, dagen efter står han på Trädgårns scen i Göteborg.

Han föddes 1974, vid 9 dog hans mamma och som 17-åring flyttade han själv till LA. Med en tuff bakgrund slog han sig fram och släppte som en väldigt livserfaren 22-åring 1996 sitt debutalbum ”At The Speed of Life”. Han blev snabbt en av de stora inom västkustens underground-hiphopscen.

I slutet av förra millenniet blev ”X to the Z” (Xzibit) medbjuden på turné med inga mindre än Snoop, Dr. Dre, Ice Cube och nya uppstickaren Eminem. Det introducerade Xzibit för den bredare massan, och när sen Dr. Dre tog sig an att producera hans tredje album ”Restless” (2000), som sålde i miljontals ex, var succén ett faktum.

Hans popularitet och starka personlighet gjorde sen att han även fick jobbet som programledare till det omåttligt populära ”Pimp My Ride” på MTV i USA. Det ena leder till det andra – 2004 fick han det prestigefyllda uppdraget att leda Europe Music Awards 2004 i Rom. Därefter följer stora roller i stora filmer för denna allkonstnär.

2009 släpptes senaste och sjunde albumet ”The Hangover” där låten ”Thank You” fastslår att han är oerhört tacksam gentemot sina fans och han poängterar det är som hiphop-artist man ska se på Xzibit. Eller som han själv beskrev det hos David Letterman:

”It was important that I made a song like ‘Thank You,’ because I wanted to remind all the people that love Xzibit that I put my music above just about anything. My music is the foundation of everything that I do, and my fans make it possible for me to keep recording. It’s only right that I thanked them.”

Så att en av de stora, Xzibit, nu kommer till Karlstad och Göteborg i september är riktigt stort.

Konsertinfo
10.9 – Nöjesfabriken, Karlstad
11.9 – Trädgår’n, Göteborg

Mer information om Xzibits Sverige-spelningar.

Rulla till toppen