Wovenhand till Sverige i september

Backar vi tio år i tiden så var David Eugene Edwards frontmannen från alt countrybandet 16 Horsepower som passade på att göra ett soloalbum under uppehållet. Idag har han hunnit med sju studioalbum och blivit Wovenhand med världen.

Den karismatiska rösten och den ceremoniella, mörka musiken är inget annat än ett maniskt mässande om det onda. Om synden. Om svek. Men också om hopp och frälsning. En pragmatisk bild av människans förhållande till en högre makt. David Eugene Edwards målar bilder med sin musik. Karga, molntunga landskap med mystiska, mörka demoner av ondskefullt patos.

Utan större ansträngning lyckas Edwards fascinera. Hans röst predikar till tonerna av dyster folkmusik. Väcker varje sinne. Doften av torr luft. Smaken av sand. Känslan av den brännande ondskan. Ljudet av det mullrande ovädret. Wovenhand är något unikt och så hänförande att det i själva verket inte går att göra en rättfärdig beskrivning med ord. Endast närvaro vid stundande andakt skildrar dess storhet. Inled hösten med det vackraste av det svartaste.

Den 7 september släpps nya plattan ”The Laughing Stalk” på Glitterhouse.

Konsertdatum
8/9 – Strand, Stockholm
9/9 – Pustervik, Göteborg

Mer information om Wovenhands Sverige-spelningar

Rulla till toppen