Wolfmother till Sverige i februari

wolfmother

Wolfmother. Namnet är så rätt att mer än ett band borde ha tagit det trettio år innan några håriga australiensare kom på idén. Men så är också Wolfmother ett band som befinner sig en bit bortom normal tidsuppfattning. Sångaren och gitarristen Andrew Stockdale föddes 1976, men spelar som om han var jämnårig med Robert Plant och Tony Iommi. Vilket också är nyckeln till Wolfmothers storhet: den urgamla tungrocken spelas som om världen aldrig hade hört något liknande.

Den självbetitlade debuten från 2005 tog det bästa från ikoner som Led Zeppelin, Black Sabbath och Blue Cheer och satte samman allt på nytt, utan att för ett ögonblick vara en simpel sjuttiotalspatsisch. Med gigantiska låtar som ”Woman”, ”Joker & The Thief” och ”White Unicorn” fick trion fans såväl i Thom Yorke och Lars Ulrich som ytterligare någon miljon mindre kända rockälskare som också köpte skivan.

Det Wolfmother som ställer sig på scen på Berns i Stockholm den 1 februari 2010 för mycket nytt med sig: nya albumet ”Cosmic Egg” – som är ännu större, bredare och färgrikare än debuten – och inte minst tre nya medlemmar. Kanske såg du bandets lysande spelning på festivalen Way Out West i somras. Då vet du att den nya sättningen är ännu mer övertygande än den gamla och får varje årgångsriff och psykedelisk utsvävning att kännas som om man kissat på ett elstängsel. Med en extra gitarr blir soundet också fylligare, vildare och tyngre.

Vill du uppleva den hårda rockmusikens elektrifierande essens ut i minsta nerv får du släppa ”Guitar Hero”-kontrollen och möta Wolfmother vid scenkanten. Ibland är det tur att saker kommer trettio år för sent.

Hemsidor:
www.wolfmother.com
www.myspace.com/wolfmother

Speldatum:
MÅNDAG 1 FEBRUARI – BERNS, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Scroll to Top