Wolfmother till Hultsfredsfestivalen

wolfmother

När australiensiska Wolfmother släppte loss sitt självbetitlade debutalbum var dom en av världens i särklass hetaste debutanter och deras spelning på Hultsfred 07 rankades som en av den sommarens absolut bästa spelningar. Tre år och ytterligare en släppt skiva senare återvänder dom till Hultsfred för att överträffa triumfen från förra gången.

Wolfmother, som sedan debuten gått från att vara en trio till att bli en kvintett, är som den perfekta tidsmaskinen – äntligen har ett nutida band verkligen lyckats fånga den råa energin och den progressiva styrkan från 60- och 70-talets hårdrocksscen. Att Woltmother dessutom har gjort det med hjälp av urstarka melodier är så klart en välkomnad bonus och då de förra året följde upp debutsuccén med skivan ”Cosmic Egg” bevisade dom med all önskvärd tydlighet att debuten inte var någon lyckoträff.

Förutom på Hultsfred, så kommer Wolfmother även att uppträda på Peace & Love i Borlänge i sommar.

Vid sidan av Wolfmother är även den ständigt gränsöverskridande amerikanska hiphopartisten Everlast samt den dansanta fransosen Yuksek klara för sommarens festival. Dessutom kan Hultsfred X även presentera den nordirländska debutanttrion Two Door Cinema Club, som efter att ha uppmärksammats på fjolårets samling ”Kitsuné Maison 7” släpper sitt debutalbum 1 mars. Det handlar om dansant pop när den är som absolut bäst.

DAGENS BANDSLÄPP:
WOLFMOTHER [AU]
EVERLAST [US]
YUKSEK [FR]
TWO DOOR CINEMA CLUB [UK]

SEN TIDIGARE KLARA ARTISTER:
KENT [S]
MASKINEN [S]
HÄSTPOJKEN [S]
FAMILJEN [S]
SHOUT OUT LOUDS [S]
FIBES, OH FIBES [S]
VERONICA MAGGIO [S]
MAKE THE GIRL DANCE [FR]
JOEL ALME [S]
YACHT [US]
SISTA SEKUNDEN [S]
DANIEL GILBERT [S]
FENECH-SOLER [UK]
ROYAL REPUBLIC [S]

HULTSFRED X = 7-8-9 juli

Scroll to Top