Wolfmother och Mastodon till Peace & Love

wolfmother

Ännu fler artister. Tar det aldrig slut? Nej, inte än på ett tag. Vi har som vanligt fått dårfnatt och kör så det ryker. Klara nu är bland annat de hårt riffande Wolfmother och proggmetalbandet Mastodon. Heta indieakten donkeyboy och Imperial State Electric, Nicke Anderssons (The Hellacopters) nya band, vill inte vara sämre och tänker också bjuda på allt de har i Borlänge i sommar. I och med dagens släpp har cirka 60 artister konfirmerats. Ännu fler tillkommer framöver.

När Wolfmother och Mastodon dundrar igång lär fenomenet krullhår på armarna hända på ett antal ur publiken. Och när Shout out Louds och Rootvälta sätter fart är oddsen höga för crazydans, även på ålderdomshemmet i närheten av scenområdet. Vi vet att det bor ett riktigt skönt gäng där, säger presschef Ronny Mattsson.

Nu klara artister:
Wolfmother (AUS)
Mastodon (US)
Imperial State Electric
Shout out Louds
Gallows (UK)
Donkeyboy (N)
A Day to Remember (US)
Tutankamon
Andreas Grega
Rootvälta
Housemeister (DE)

Wolfmother spelar klassisk hårdrock á la Deep Purple, AC/DC och Jimi Hendrix. Ett flertal har säkert sett dem på Grammyutdelningen, Live Earth och genom Guitar Hero. Wolfmother spelar endast på Peace & Love och Hultsfred i sommar.

Atlantabandet Mastodon har mer än hyllats och är det ledande bandet inom den nya skolan av amerikansk heavy metal. Fyra plattor i ryggen har man hunnit med sedan starten för tio år sedan.

Nicke Andersson, från nyligen insomnade The Hellacopters, kommer med sitt nya band Imperial State Electric. Tillsammans med bland annat Dregen från Backyard Babies visar bandet prov på äkta rock n roll med tydliga drag av The Hellacopters men även nya inspirationskällor. Bandet har beskrivits som en blandning av Big Star, The Who och Kiss.

Efter tre års väntan kan vi äntligen gotta oss i den nya skivan ”Work”, och tro inte att Shout out Louds legat på latsidan, efter omfattande utlandsbesök, ett besök hos David Letterman och turné med The Strokes, så kan man acceptera att det dröjer en tid mellan skivorna.

Under de senaste åren har England fått uppleva en renässans inom punkrock, och väldigt mycket av detta är på grund av Gallows, bandet som Bad Religions sångare Brett Gurewitz anser är det bästa som har släppts sedan Refused. Efter att ha spelat på världens största festivaler, turnérat med AFI, medverkat med filmmusik i Hollywoodproduktioner och vunnit fina utmärkelser är Gallows riktigt heta.

Vårt grannland Norge har många finfina artister. Sedan glansdagarna med Aha har det hänt en hel del. Kings of Convenience och Röyksopp banade vägen inom indiescenen och landets senaste tillskott är donkeyboy. Med singeln ”Ambitions” har de redan sålt platina.

Att förklara A Day to Remembers musikstil är inte alltid det lättaste, de har beskrivits som poppunk, metalcore, emo med vissa inslag av death metal och så vidare. Vi nöjer oss med att säga att ADTR är ett grymt rockband som vi är oerhört stolta över att kunna presentera. Bandet har gjort sig kända genom att bygga upp en stor och trogen skara fans runt om hela världen och Sverige är inget undantag.

Vad händer ifall man sätter ihop medlemmar från briljanta band som Peter, Bjorn and John, The Concretes och Shout out louds i ett gemensamt band? Man får ett popband vid namn Tutankamon med faraonsk touche som kommer att välta både kupol, pyramider och sfinx.

Årets nya och mest färgstarka stjärnskott på pophimlen är utan tvekan Andreas Grega. Efter att ha släpat runt med folkpunkbandet Kungers i flera år bestämde sig Andreas för att stå på egna ben vilket ledde till ett enormt genomslag. Efter en lång Sverigeturné som förband till Lars Winnerbäck och det hyllade debutalbumet ”En sak i taget” så har Andreas Grega på bara ett halvår gått från Rookiescenen på Hultsfred till eget framträdande på P3 Guldgalan.

Ett av Sveriges bästa reggaeband, Rootvälta, besökte Peace & Love första gången redan 2001 och Borlängebandet har sedan dess besökt oss med jämna mellanrum och framfört sin gungande reggae. Bandet är inne på sitt 22:a år och låter just nu bättre än någonsin tidigare. De har under dessa år besökt både Jamaica och USA för att sprida sitt budskap om fred och kärlek.

Tysklands, och kanske till och med Europas absolut häftigaste Dj kommer till Peace & Love i sommar. Housemeister ligger inte på latsidan och har under sin karriär hunnit med betydligt mer än någon Dj gjort de senaste åren och under den tiden har han hunnit skapa sig ett riktigt stort namn inom technoscenen.

För mer information besök gärna www.peaceandlove.nu.

Rulla till toppen