Wolf Parade till Stockholm i september

wolf-parade

I en smältdegel som fångat ett popkostymerat Devo och Pixies på vift har Wolf Parade hittat sin kulturella och musikaliska nisch. Surrande syntar, klankande pianon och gitarrer och trummor som på ett avslappnat sätt går i motsatt riktning mot den trendiga minimalism som vi finner så stort nöje i här i Norden. Melodier staplas på lager utan att sätta krokben varandra och låtarna som sitter smack klistrade på frontalloben (eller vilket ställe det än är som registrerar jovialiska nöjen).

Med en utsträckt hand från Isaac Brook (Modest Mouse), som producerade deras självbetitlade EP 2005, gjorde de succé. Som indiemanna från himmeln kom deras albumdebut ”Apologies to the Queen Mary” och radade upp ovationer och hyllningar till höger och vänster. Om två månader, ge och ta en dag eller sjutton (beroende på när du läser detta), så släpps album nummer tre ”Expo 86”. Vi är djupt lyckliga redan.

Norge och Sverige föräras tacksamt av besök av kunglig kaliber i September (28:e och 29:e). Svenskar ska bege sig till Debaser Medis i hufvudstaden och norrmännen kan med fördel ta första bussen till Parkteatret i Oslo. Markera med rött i kalendern boys and girls!

Konsertdatum
28 september – Oslo, Parkteatret
29 september – Stockholm, Debaser Medis

Ytterligare information om Wolf Parades konsert i Stockholm

Scroll to Top