WiMP lanserar gratis musiktjänst utan reklam

Musiktjänsten WiMP lanserar idag en helt ny gratis och reklamfri musiktjänst med förbättrad användarupplevelse i centrum. Nya WiMP får ännu fler musikrekommendationer och smidiga funktioner som gör det lättare att upptäcka musik bland 18 miljoner låtar.

Musikstreaming handlar inte längre om att bara erbjuda tillgång till miljontals låtar på din dator och mobil. Det handlar allt mer om att leverera inspiration och upplevelser som tar folk närmare musiken och artisterna och gör det lätt att upptäcka ny musik inom alla genrer. WiMP ska vara bäst på detta och vi ser verkligen fram emot att låta ännu fler svenskar prova på vår tjänst nu, säger Fredrik Nyström, VD för WiMP i Sverige.

Nya WiMP ger användaren gratis tillgång till en helt ny musikvärld, där man tas i handen och guidas till musikaliska upplevelser. Risken att man sitter oinspirerad framför skärmen och inte kommer på någonting att lyssna på bland de här 18 miljoner låtarna elimineras nämligen helt i nya WiMP, enligt Fredrik Nyström, som nyligen anställt Karin Moberg, känd från dj-kollektiven CrossHill och Fucking & Punching i den viktiga rollen som redaktionschef för WiMP Sverige.

När du använder WiMP får du musiken serverad, du behöver inte leta runt och söka ihjäl dig. Det ska vara enkelt och roligt, och hos oss får användarna mina dagliga tips och massvis med hjälp från andra musikexperter och artister. I WiMP kopplar vi även ihop streaming och live med våra WiMP Live Sessions där bokningen inför nästa år redan är igång, berättar Karin Moberg.

Nya WiMP är en öppen produkt utifrån övertygelsen att alla ska ha möjlighet att prova tjänsten, innan de köper den fulla WiMP-upplevelsen med tillgång till WiMP på alla enheter – var som helst och när som helst. WiMP kan användas gratis på din dator, medan tillgång på mobila enheter kostar 99 kronor i månaden. WiMP är reklamfri, men gratisanvändare får istället korta avbrott med information från WiMP samt begränsningar i speltid. Begränsningarna är inte fasta och kommer bland annat bero på andelen användare som uppgraderar till att betala för tjänsten.

Exempel på nya funktioner

  • WiMP Radio – med ett enkelt klick kan du lyssna till flera timmars musik inom kanaler som julradio, hits från 80-talet, WiMP dance chart, retromania, lokala hits etc.
  • Sök i spellistor – nu blir det ännu lättare att hitta spellistor för alla situationer; träning, avslappning, fest eller någonting helt annat. Du kan också följa andra WiMP-användare och ta del av deras spellistor.
  • Bokmärkesfunktion – med ett enkelt klick kan användaren skapa ett bokmärke till sina favoritsidor i WiMP, t.ex. , favoritbandet, favoritfestivalen, favorittidningen eller en sida från redaktionen.
  • Följ vänner på Facebook – om du har valt att ansluta WiMP till Facebook, kan du nu följa dina vänners senaste WiMP-aktiviteter i en egen nyhetsfeed.
  • WiMP sätter ljud till Aftonbladet – läs recensioner, intervjuer och övriga artiklar på aftonbladet.se och lyssna samtidigt på musiken från WiMP, direkt på hemsidan.

WiMP har över 18 miljoner licensierade låtar och ungefär 350 000 användare globalt. Tjänsten finns tillgänglig i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland samt i Holland under ett annat varumärke och lanseras nu även i Polen.

Scroll to Top