Whitney Houston hyllas på Stockholm Pride

Foto: Mats Oskarsson

Stockholm Pride kommer fredagen den 3:e augusti hylla en av världens största artister, Whitney Houston, i ”En afton med Whitney Houston” som produceras av Gudrun Hauksdottir. Under kvällen kommer flera artister, däribland Shirley Clamp, Pauline, Vanessa Falk och Big Fox, hylla den framlidne stjärnan.

Whitney Houston är en av vår tids största artister och en gayikon med ett pärlband av oförglömliga låtar. Att hylla henne med en afton i Pride Park, med en stor orkester och några av Sveriges mest förnämsta artister, känns därför helt naturligt, säger Alf Kjeller, festivalchef Stockholm Pride.

För 20 år sedan kom den hyllade filmen Bodyguard. Filmen, med Kevin Costner och Whitney Houston i huvudrollerna, Filmen blev Whitney Houstons stora genombrott och innehöll en av hennes mest populära låtar ”I Will Always Love You”. Under sin karriär gav Whitney Houston oss hits som ”I Wanna Dance With Somebody”, ”The Greatest Love Of All”, “How Will I Know” och “My Love Is Your Love”.

”En afton med Whitney Houston” produceras av Gudrun Hauksdottir som tidigare bjudit Pridepubliken på aftnar med Dolly Parton, Dusty Springfield och Michael Jackson. Artister som gästar kvällen är bland annat Shirley Clamp, Pauline, Vanessa Falk och Big Fox.

Shirley Clamp är tidigare känd för Pridepubliken och har deltagit i Melodifestivalen flera gånger, där hon kom tvåa med ”Min Kärlek”.

Pauline slog igenom med ”Running Out Of Gaz” och tilldelades Rockbjörnen 2003 för ”årets nykomling”. 2010 deltog hon i Melodifestivalen med låten ”Sucker for Love”.

Vanessa Falk är artist och låtskrivare och dotter till musikproducenten Christian Falk. Hon har spelat in med artister som Promoe, Mange Schmidt och Chistian Falk och är nu aktuell med eget material.

Big Fox, som egentligen heter, Charlotta Perers, hyllades av kritiker för den själbetitlade albumdebuten som kom förra årert.

Under fredagskvällen kommer även WIG STOCKHOLM, i regi av Leo Berglund, tillbaka till Pride Park.

Rulla till toppen