Westlife-sångaren Shane Filan i konkurs

Av Redaktionen
Jun 14th, 2012
0 Kommentarer
944 Views

Westlife-sångaren Shane Filan har förklarats i konkurs i Storbritannien. Det tidigare omåttligt populära irländska pojkbandet har sålt mer än 44 miljoner album världen över men Filan har förlorat enorma summor i landets fastighetskollaps. Den 32-åriga sångaren och trebarnspappan säger att han arbetat hårt och länge för att komma till rätta med skulderna och är bedrövad över att problemen måste leda till detta resultat.

Filan har sedan 2004 drivit fastighetsbolaget Shafin Developments Limited tillsammans med sin bror Finbarr. De har framför allt varit inblandade i projekt i kommunerna Leitrim och Sligo på västra Irland. Anledningen till att konkursen ansöktes i Storbritannien är för att de har ett mindre hårt konkursförfarande där perioden normalt sett varar ett år jämfört med minst tre och vanligen 12 år på Irland. Irland har gått med på att liberalisera sitt konkursförfarande som en del av överenskommelsen med EU och IMF om nödlån till det krisdrabbade landet.

Westlife lät i oktober förra året meddela att de kommer att lägga av och de är just nu ute på en avskedsturné som fortsätter att sälja ut stora arenor.

Kommentering är stängd