Wendy McNeill släpper nytt album

wendy-mcneill-live-2011

Den svensk-kanadensiska sångerskan Wendy McNeill släpper den 25 maj sitt sjätte album ”For The Wolf, A Good Meal” och ger samma kväll en konsert på Mosebacke / Södra Teatern i Stockholm.

Många människor kommer inte ens ihåg vad de drömt förra natten. Wendy McNeill, inte bara minns, hon har gjort ett album baserat på sina drömmar. Givetvis i kombination med självbiografiska inslag samt hennes sedvanligt kreativa hjärna. For the Wolf, A Good Meal är något så ovanligt som ett konceptalbum. Men vänta er ingen tungfotad, pompös koloss; hennes ljudbild är minst lika luftig och full av värme som alltid. Vid Wendys sida finns medproducenten Andreas Nordell (kontrabas) och Christoffer Lundquist (multiinstrumentalist och nyligen mottagare av det nyinstiftade Sir George Martin Award) men givetvis också den omisskännlige slagverkaren Erik Nilsson, som vi även kunnat se med Wendy på scen sedan flera år tillbaka. I centrum finns förstås Wendys röst, dragspel och akustiska gitarr, men det vimlar av udda instrumentering på det genomgående analogt inspelade albumet.

Den kanadensiska artisten Wendy McNeill har med hjälp av fem album och flitigt turnerande byggt upp en trogen internationell publik. Numera är Wendy huvudsakligen baserad i Sverige och tillbringar bara några månader om året i Kanada. Hennes intima, lekulla och lätt teatraliska låtar har fått folk att dra paralleller till både Laurie Anderson, Tom Waits, Kate Bush och cirkusmusik. Hennes låtar är rörande och roande, ofta på en och samma gång.
– Jag har alltid haft ett kreativt behov, en vilja att kommunicera med min omvärld på det sättet. Ofta har jag känt att jag inte kunnat formulera mig tillräckligt snabbt mellan fyra ögon, i en vardagssituation, utan i efterhand insett vad jag tycker. Då har jag kunnat ”skriva om” historien i mina sånger och inkludera allt jag borde ha sagt och gjort, ler hon.

Wendy har sysslat med teater och dans men säger sig inte se några stora vändpunkter sedan hon inledde sin musikkarriär.

Konsertdatum
25 maj – Södra Teatern, Stockholm

Mer information om Wendy McNeills Stockholms-spelning

Rulla till toppen