We Are Scientists till Stockholm i december

we-are-scientists

En gång en trio från Kalifornien bestående av Keith Murray, Chris Cain och Michael Tapper. Nu några album senare är de en New York-duo bestående av Chris och Keith. Vi pratar om det typiska Debaser-bandet We Are Scientists som i december gästar oss för andra gången. 2006 i mars stod de på Debaser Slussens scen för första gången, då under klubben Fritz´s Corners regi.

Följande kunde man då läsa på Fritz´s hemsida:
”Med en förkärlek för discobeats, framträdande basslingor och anglikanska gitarrer har Brooklyn-trion We Are Scientists gett ut egenproducerade skivor sen 2000. Det är först nu efter att debutplattan ”With Love And Squalor” släppts, som den stora publiken fått nys om bandet. Med deras dansframkallande popmelodier har de bland annat blivit jämförda med Hot Hot Heat och Franz Ferdinand”.

Nu 2010 är de aktuella med sitt tredje album, ”Barbara”, och även genom den egna TV-serien ”Steve Wants his Money”. Och visst stämmer väl Fritz´s gamla programförklaring fortfarande?! Dansframkallande popmelodier! Välkomna tillbaka We Are Scientists. Med på scenen finns också trummisen Andy Burrows (ex Razorlight).

Konsertdatum
3 december – Stockholm, Debaser Slussen (Klubb Screamadelica)

Mer information om We Are Scientists Sverige-spelning

Rulla till toppen