Wavves till Sverige i december

wavves-2

Välkomna sovrums-neurotican som sparkar in barrikaderade dörrar med hjälp av vitt brus, distorsion och Johnny Ramone. No-fi-estetiken är numera någorlunda rumsren och tillsammans med en färsk dos nihilism så personifierar Nathan Williams, den unge mannen från San Diego som lystrar till namnet Wavves, den amerikanska punken som rinner i blodet på barnen i California.

Fem-enigheten i Wavves värld består av gräs, skating, pizza, 40’s och milkshakes; en amerikansk cocktail som slukas glatt. Hurvida denne utgör essensen för det musikaliska perspektivet låter vi vara osagt men musiken speglar mentaliteten och vice versa. I samma kohort som No Age, Times New Viking, Japanther och annan shitgaze, maler detta en-mans-projekt (två personer live) ner det mesta i sin väg. Wavves andra album, ”Wavvves”, är utgivet på Fat Possum vars stall inkluderar storheter som RL Burnside, Fiery Furnaces och Dinosaur Jr.
Wavves projiceras på en stökig ljudvägg där de många olika, ibland sublima, teman som en uttråkad ungdomsgeneration tvingas leva efter tar form. Att vi som är över trettio och hatar våra jobb glatt kan sjunga med och känna samma saker som Nathan Williams är bara en bonus. Njut av en lika solig som regnig dag!

Wavves skulle ha spelat i somras men ställde in hela europaturnén efter sångaren Nathan Williams problem med alkohol och droger som kulminerade i en incident på Primavera Sound Festival i Barcelona där han började slåss med trummisen Ryan Ulsh samt förolämpa publiken varpå spanjorerna svarade med att kasta flaskor och en sko mot Williams.

DATUM:
2 december – Malmö, Debaser Malmö
5 december – Göteborg, Parken
6 december – Stockholm, Debaser Slussen

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du snart här.

Rulla till toppen