Warner Music presenterar Leo Today

Efter fem minuter i Leo Todays sällskap vet du allt du inte visste att du ville veta och lite till. Han studsar in som en förrymd färgklick och rummet fylls av skratt och prat. Målande förklaringar beskrivs med yviga gester och om hatten fått följa med i påklädningen halkar den gärna långt bak på nacken – eller hamnar på golvet. Leos brokiga uppväxt lyser igenom när han blandar in olika uttryck från flertalet språk för att än mer understryka vad han menar – och man faller pladask.

Pladask föll även Rihanna. Leo insåg att bästa sättet för honom att tala om för henne att han gärna ville ha hennes telefonnummer var just genom att skriva en låt. Till det behövs en video. Så han skrev sin kärleksförklaring, gjorde en video med en polare och lade upp den på nätet. Rihanna såg den och lade upp den på sin Facebook och sin Twitter – huruvida hon gav honom sitt telefonnummer håller han för sig själv som en väl förborgad hemlighet. Men budskapet gick fram. Med besked.

Några månader senare har Leo Today kontrakterats av Extensive Music och är en efterfrågad låtskrivare. Get Some har just gått till radio, och borde logiskt sett vara exakt vad vi behöver nu när vintermörkret börjar krypa närmre. Arbetet med debutalbumet är i full gång, men Leo är hemlighetsfull om vilka han samarbetar med. Plötsligt dyker det upp twitter från Om’Mas Keith – Frank Oceans producent, någon som missat det? – om att han är mitt inne i skapandet av stordåd med en viss Leo Today. Amerikanske musikbloggaren Arjan Writes har både twittrat och bloggat om sin nya upptäckt – en viss Leo Today.

Så skruva upp volymen, tryck ner hatten på skallen och Get Some!

Scroll to Top