Volbeat och Ziggy Marley till Peace & Love

volbeat-2011

Nu står det klart att de danska succérockarna Volbeat gör en efterlängtad återkomst. Även att den egensinniga brittiskan M.I.A., reggaens Ziggy Marley och de Londonbaserade glödheta indiebubblarna The Vaccines tänker äntra scenerna under Peace & Love. Dessutom går Nationalteatern tillbaka till sina rötter och kör Klang, Jubel & Jubileumföreställning.

Tjoho, nu kör vi! Fler och fler band ansluter och solen är uppe längre nu. Det står inte på förrän vi slår upp portarna till Peace & Love 2011, säger presschef Ronny Mattsson.

Dagens artistsläpp:
Volbeat (DK)
M.I.A. (UK)
Ziggy Marley (JM)
Timbuktu & Damn!
Sator
Nationalteaterns Klang, Jubel & Jubileumsföreställning
The Vaccines (UK)
Valkyrien Allstars (NO)
Alcoholic Faith Mission (DK)
John Lindberg Trio

Det danska succébandet Volbeat bildades 2001 av sångaren och gitarristen Michael Poulsen. I höstas släpptes det fjärde albumet Beyond Hell / Above Heaven som erhållit epitetet guldskiva i Sverige. De har gått fram som en virvelvind och skapat sig en självklar plats på livescenerna. Genom åren har de vunnit allt fler fans världen över och det är inte konstigt. Genom att förena det klassiskt tidlösa med direkta och hittiga låtar är de en riktigt tajt och underhållande liveakt som numera i princip säljer ut alla sina spelningar. Volbeat gästade Peace & Love 2009 och publiken har sedan dess bönat och bett att de ska komma åter. I sommar händer det äntligen igen.

Brittiskan M.I.A. (Mathangi ”Maya” Arulpragasam) fick stora delar av musikvärldens recensenter och publik att slå knut på sig själva när hon 2005 släppte debutalbumet Arular. Med sin avantgardistiska och egensinniga musik rör hon sig över genregränserna på ett uppfriskande och högst personligt sätt och är inte heller rädd för att ta ställning politiskt. Tredje albumet Maya såg dagens ljus 2010 och hyllningarna fortsätter. M.I.A. är en av de mest friska fläktarna som hänt under de senaste åren. Hon har även uppmärksammats för sina musikvideos, grafik och modedesign och har listats som en av världens mest inflytelserika personer i såväl magasinet Esquire som Time Magazine.

Ziggy Marley (David Nesta Marley) är ikonen Bob Marley äldsta son och är född i Kingston, Jamaica. Sedan 80-talet har han spelat reggae, då tillsammans med Melody Makers. De erhöll tre Grammy Awards för bästa reggaealbum. I början av 2000-talet satte solokarriären igång och han har under denna period fått ytterligare två Grammys. Under våren väntas det fjärde albumet.

Timbuktu & Damn! är en svängig konstellation. Timbuktu är en av landets mest kända hip hopartister och släppte sina första album i slutet av 90-talet. Sedan dess har han fått ett flertal Grammisar, P3 Guld-utmärkelser och Guldskivor. Tillsammans med Damn! blir det lite mer funk av det hela. I slutet av mars månad spelar de även under arrangemanget Peace & Love Havanna på Kuba.

Punkrockarna Sator bildades i Borlänge i slutet av 80-talet och har en närmast ikonisk status i genren. Nyligen släpptes plattan Under the Radar och under releasefesten var det så knökfullt med publik att det kändes precis som gamla tider igen.

Under 70-talet var Nationalteatern bland de största i Sverige. De reste runt på fritidsgårdar och spelade teater blandat med musik som senare blev odödliga klassiker. 1980 skilde sig teaterdelen och musikdelen åt och Nationalteaterns Rockorkester bildades. Nu är det återigen dags att knyta samman de båda igen för en otroligt unik Klang, Jubel & Jubileumsföreställning där det blandas både nytt och gammalt material.

Det var ett tag sedan det tisslades och tasslades över en ny alternativ akt som det görs om brittiska The Vaccines nu. Låten ”Post Break-Up Sex” vittnar om att de här är några att hålla koll på. Brittiska musiktidningen och BBC öser lovord över bandet som osar The Ramones, Jesus and Mary Chain och Glasvegas. I mars kommer debutalbumet och i sommar står de på en scen under Peace & Love.

Folkmusik är en lite underrepresenterad genre på festivaler överlag i Sverige så därför är det nu dags för den norska orkestern Valkyrien Allstars på Peace & Love. I Norge har genomslaget varit ovanligt stort för ett folkmusikband och priserna har haglat över bandet och det självbetitlade debutalbumet sålde platina i Norge.

Danska Alcoholic Faith Mission spelar alternativ rock i genren indie. De rör sig i samma landskap som bland annat Arcade Fire och The National och har turnerat världen över. I mars står USA på tur och med tre plattor i bagaget, varav det senaste Let This Be The Last Night We Care från 2010, är det bara en tidsfråga innan de stora massorna upptäcker det här bandet.

John Lindberg Trio från Falun anses av många vara moderna, punkigare och röjigare än andra band inom genren rockabilly. Fjärde plattan Made for Rock n roll släpptes i februari.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

Rulla till toppen