VM-guld till Ida Long

Den svenska sångerskan, dansaren och performance-artisten Ida Long var en av vinnarna när Promax BDA World Gold Promotion and Marketing Awards avgjordes i New York i förra veckan. Kanal 5 vann två guldmedaljer för tv-kanalens uppmärksammade Mad Men-trailer Mad world of Mad Men – baserad på Ida Longs version av låten Mad World.

Mad world of Mad Men är regisserad av Hasse Billing och belönades tidigare i år med två guld även på ProMaxBDA Europe Awards 2011 i Berlin. Om den svenska reklambranschens Guldägget definieras som SM – Svenska Mästerskap, så är ProMaxBDA Europe Awards i Berlin ett EM och Promax BDA World Gold Promotion and Marketing Awards ett världsmästerskap – VM.

Ida Longs video till hennes egen singelversion av Mad World är även den regisserad av Hasse Billing. Videon släpptes i helgen och kan ses nedan.

Efter att ha avslutat sin nionde (!) Europa-turné (som bl.a omfattade ett bejublat framträdande på Van Gogh Museum i Amsterdam) och gjort ett exklusivt showcase för ett antal internationella VIP-gäster på Peace & Love/Trigger Creative Conference i förra veckan, så arbetar Ida Long just nu med inspelningarna till ett större musik- och filmprojekt som släpps på cd/dvd i höst.

Ida Longs debutalbum Walk Into The Fire har planerad utgivning i januari och ges ut av Despotz Records / Playground Music.

Rulla till toppen