Vitrysk musik når Sverige

Idag släpps ”Messages from Belarus” – den första skivan någonsin med vitrysk musik i Sverige. Några av de mest framgångsrika artisterna på den alternativa musikscenen i Vitryssland medverkar. Samlingsskivan ”Messages from Belarus” ger prov på många olika genrer inom det vitryska musiklivet och ges ut av Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.

– Samlingen representerar många olika musikstilar, allt från lyriska visor till nyskapande etno, rock och tung hardcore. Den vitryska musiken lever, är sjukt bra, svängig och intressant! Dansa järnet till ena låten och fascineras av dragspelets moderna melankoli i den andra, säger Östgruppens projektledare för ”Messages from Belarus” Hanna Söderbaum.

– ”Messages from Belarus” är den första skiva någonsin med vitrysk musik som ges ut i Sverige. Vitrysk kultur är något helt okänt för de allra flesta svenskar, det känns mycket roligt att vi genom den här skivan får möjlighet att sprida musiken i Sverige, säger Östgruppens ordförande Martin Uggla.

Med skivan vill Östgruppen stödja demokratirörelsen i Vitryssland och samtidigt sprida vitrysk kultur i Sverige. Intäkterna från skivan går oavkortat till Östgruppens arbete för vitrysk föreningsfrihet.

Provlyssna ”Messages from Belarus” på www.myspace.com/messagesfrombelarus.

Scroll to Top