Vintersång från Lisa Milberg

lisa-milberg-jul-2009

Lisa Milberg, musikjournalist och sångerska i det svenska indiebandet The Concretes, har spelat in en vintrig låt som hon nu delar med sig till alla som vill höra den. Hon berättar själv om denna och hennes nutida och framtida planer i musikväg:

”Hej gott folk,

Här är en vintersång till er från mig och Barry White. Hoppas ni tycker om den för i så fall håller den ju minst till mars.

Och när jag ändå har er på tråden så tar jag tillfället i akt och besvarar några frågor jag trillat på mycket på sistone:

1. Lisa, hur går det med musiken?

Jo tack, det går utmärkt, jag var precis med mina tre skägg i en mysig stuga i Norberg och spelade in ett par låtar…

2. Aha, när kommer skivan då?

Ska det bli en skiva? Ja kanske, förmodligen, men jag har inte bestämt mig ännu. Leder alla vägar till ett album? Kan man inte bara göra sånger? Eller släppa nåt helt annat istället? Jag känner mig lite villrådig.

3. Men en singel då?

Jo alltså något blir det väl. Jag ser det som att jag släpper singlar lite då och då. Någon blogg hör av sig och om den verkar fin så får de en sång och så blir nån i Frankrike eller Massachusetts glad och lyssnar på den hela tiden. Det är väl en singel så god som någon?

4 Men finns det ingen plan?

Ja och nej.

Såhär ser jag på det: Jag jobbar på. Jag skriver sånger och spelar in några lite då och då, vissa blir jag nöjd med, andra inte och då lägger jag dem åt sidan för att antingen komma tillbaka till dem senare eller aldrig se åt dem igen.

Jag försöker hitta ett format som jag trivs med, ett sätt att jobba på som jag trivs med, ett band som jag trivs med (det verkar jag ha gjort nu, ta i trä!) och sådär. Jag har ingen riktig brådska att bli klar antar jag. För när jag är klar så tar de tråkiga aspekterna vid.

Business-sidan, möten, budgetar och sånt. Allt blir hugget i sten och infall blir något dåligt.

Jag hoppas och räknar istället med att jag vaknar en dag och känner mig redo, klok och med pusselbitar som i nån form av överskådlig ordning formar ett motiv jag tycker känns tjusigt. Och då ramar jag in det på nåt passande sätt.

Tills dess fortsätter jag skriva och spela in sånger, ge bort lite sånger, göra T-shirts, grytunderlägg och väskor. Och spela live. För så mycket vet jag, spela live är roligt.

Men jag har väl egentligen tillräckligt många sånger klara för att det skulle kunna bli nåt snart.

Så, vi hörs mer snart. Eller hela tiden.

Lisa xx

Lisa Milberg har tidigare bland annat skrivit för Nöjesguiden men även suttit med i panelen i SVT:s ”Studio Pop”. Numera är hon bosatt i London tillsammans med musikjournalisten Andres Lokko.

Hemsidor:
www.myspace.com/milbergmakesmusic
missmilberg.blogspot.com

Scroll to Top