Vindstyrka12 släpper ny singel

Jon Lyster och Vindstyrka12 var fram tills idag relativt okända namn. Det kommer det bli ändring på. Detta då de står i fokus i SPP’s stora reklamkampanj på TV-4 i höst. ”Början För Nån” är singeln som ska få svenska folket att upptäcka det här Göteborgsbaserade bandet och dess frontman.

Jämförelser har dragits till allt från Ebba Grön och Thåström till Ulf Lundell och Gyllene Tider, Men för bandets frontman Jon Lyster är dessa jämförelser oviktiga. ”Vi kör vår grej, det blir vad det blir och den enda tråd som finns är att texterna handlar om det som händer i livet runtomkring både dig och mig”. Jon har tidigare medverkat i ett flertal band som pianist och organist, men vägen till solokarriären var långt ifrån solklar.

”Första repet i en lånad replokal långt ute i Angered i Göteborg lät hemskt. Jag hade knappt sjungit för mig själv under hela mitt liv och inte i något band. Så det där med att hitta rätt toner eller ens ton, var inte min starka sida. Jag blev ombedd att sluta i den obligatoriska kören för dem som gick musiklinjen under gymnasiet och istället välja något annat ämne och det säger väl en del.”

Med ”Början För Nån” bevisar Jon att tonen sitter där den ska. Nu börjar en spännande resa för honom och Vindstyrka12. Singlarna ”Början För Nån” och ”Om Våren” finns nu tillgängliga på Spotify, WiMP och iTunes.

SPP:s Så Mycket Bättre-kampanj kan du se på YouTube nedan.

Inom kort lanseras musikvideon till ”Början För Nån”, håll ögon och öron öppna, för det här blir inte det sista ni ser av Jon och Vindstyrka12.

Scroll to Top