Viktoria Tolstoy hyllar Quincy Jones

Tillsammans med Blue House Jazz Orchestra så hyllar Viktoria Tolstoy och Nils Landgren legenden och Sverigevännen Quincy Jones på Konserthuset i Stockholm den 20 februari.

Den första tanken på ett storband knutet till Blue House Jazz-serien i Konserthuset föddes för i början av 2000-talet. Idén var att Konserthuset skulle kunna knyta till sig ett storband på projektbasis, på samma sätt som Carnegie Hall gjort med sin Jazz Orchestra under Jon Faddis.

Visionen blev verklighet våren 2004, då Peter Asplund och Magnus Lindgren fick uppdraget att sätta ihop och leda bandet. Därmed hade Sverige fått ett storband som både vill och kan spela den storbandsjazz som skapas idag – samt även lyfta fram och spegla sina stora föregångares idiom och jazzuppfattning.

Bandet döptes till Blue House Jazz Orchestra, och efter bara ett par första framträdanden under 2005 kunde jazzsverige konstatera att Sverige fått ett nytt storband av allra högsta klass. Bandet framträder i Konserthuset regelbundet och har även gästspelat i Bangkok.

Blue House Jazz Orchestra
Ledare Peter Asplund
Ledare Magnus Lindgren
Solister Viktoria Tolstoy (sång)
Nils Landgren (trombon och sång)

Fredag 20 februari kl.19.30

Rulla till toppen