Viktor & The Blood debuterar i april

Självbetitlad debut-EP släpps 29 april och första singeln “Kicks Out On A Saturday Night” den 22 april.

”Kombinationen av den råa energin från en punktrio, klassisk låtskriveri och ett stenhårt, modernt rocksound”.

Så beskriver Viktor & The Blood sin musik. Tillsammans besitter trion smått otroligt över 30 års liveerfarenhet, med turnéer över hela världen i band som Sugarplum Fairy och Mando Diao. Viktor & The Blood består av Viktor Norén, Jonas Karlsson och Samuel Giers. Bandet bildades i Stockholm våren 2012.

Viktor & The Blood vill göra så hård rockmusik som möjligt, utan att bli hårdrock, och samtidigt kunna kalla det popmusik. Den balansgången skapar en nerv som hela tiden håller musiken flytande, och maximerar energin från bandet.

Den självbetitlade EP:n, och efterföljande fullängdsalbumet, spelas in tillsammans med producenten Jacob Hellner. Denne har tidigare rört sig i en mycket hårdare och råare musikalisk tillvaro (Rammstein m.fl.) men har samtidigt ett fantastiskt öra för popmusik, vilket gör honom perfekt lämpad som producent för Viktor & The Blood.

Från början spelade vi musik med tydliga popinfluenser, säger Viktor. Det dröjde dock inte länge innan vi kom fram till vad det är vi gör bäst: progressive rock med hårda kanter. Vid det laget stod det klart att vi kunde bli ett grymt band. Vi hade aldrig någon plan eller så, det blev en helt naturlig process.

Scroll to Top