Veronica Maggio, Stor och Linda Pira vinnare på Grammis-galan

grammis14

Universal Music-etiketten Svenska inspelningar med samarbetspartners ärades med flera fantastiska artistnomineringar till årets Grammis-gala. Under kvällen bjöds vi på ett uppträdande från den egna artisten Veronica Maggio som framförde singeln Hädanefter. Vinsterna lät inte vänta på sig och följande priser kammades hem:

Årets pop:

Veronica Maggio: Ända sedan debutalbumet 2006 räknas Veronica Maggio som en av de absolut största artisterna i Sverige.  Hennes fjärde album ”Handen i fickan fast jag bryr mig” sålde guld på en vecka och har rosats av kritikerna och dominerat topplistorna. Hon fortsätter att uppnå musikaliska framgångar, gång på gång, och befäster med priset årets pop sin plats högst upp på tronen som Sveriges popdrottning.

Årets hiphop/soul:

Stor – Shere Khan XIII: Redan innan Stors officiella debutalbum, har hans namn varit ett av de största på den svenska hiphopscenen. Med en berättarkonst som ingen annan och en omväxlande rap som underhåller lyssnaren från början till slut, så har han bevisat vem som står bakom årets hiphop/soul.

Årets nykomling:

Linda Pira: Redline Recordings first lady blev mamma samtidigt som karriären tog fart, detta har inte hindrat henne från att ta plats och etablera sig som en av de mest spännande artisterna på den svenska musikscenen. Hennes debut-EP och P3-guld framträdande, bland mycket annat, bevisar varför Linda är årets artist.

Scroll to Top