Vejpning – Den nya trenden bland rockstjärnor

Sterling Blaze (Liam Sterling)
Sterling Blaze (Liam Sterling) röker ecigg

Musikvärlden har alltid varit en plats där trender föds, växer och sprids till massorna. Från ikoniska klädstilar till specifika instrument, har musikindustrin satt tonen för många av de trender vi ser i samhället. Nu har en ny trend börjat ta fart inom musikscenen, särskilt bland rockstjärnor: vejping med elektroniska cigaretter och nikotinfritt snus.

Från rökiga bakrum till ljusa scenljus

Det var en tid då bilden av en rockstjärna ofta inkluderade en cigarett dinglande nonchalant från läpparna. Men med ökad medvetenhet om hälsoriskerna med tobaksrökning har många musiker sökt alternativ. Steget till elektroniska cigaretter, eller ”vejpning”, har blivit ett naturligt val för många.

Rockstjärnornas nya accessoar

Besök vilken som helst backstage på en rockkonsert, och chansen är stor att du kommer att se en eller flera musiker med en ecigg i handen. Från gitarrister till trummisar, vejping har blivit den nya ”cool” accessoaren. Och det är inte bara begränsat till bakom scenen. Många artister har börjat visa upp sina elektroniska cigaretter på scen, i musikvideor och på sociala medier.

Varför vejping?

Förutom de uppenbara hälsofördelarna jämfört med traditionell rökning, erbjuder vejping en rad andra fördelar för musiker. Den lukt- och rökfria naturen av ecigg innebär att kläder, instrument och utrustning inte drabbas av den distinkta tobaksröken. Dessutom kan nikotinfria alternativ ge musiker möjligheten att njuta av känslan av att röka utan beroendet.

En trend som är här för att stanna?

Medan det är svårt att säga om vejping kommer att ha samma långvariga inverkan på musikindustrin som andra trender, är det tydligt att det för närvarande är på uppgång. Och med fler och fler rockstjärnor som offentligt omfamnar elektroniska cigaretter, ser det ut som att vejping kommer att fortsätta att resona inom musikvärlden för överskådlig framtid.

Anammat av rockstjärnor

Musik och mode går hand i hand, och vejping har blivit den senaste trenden som rockstjärnor har anammat. Med dess många fördelar och växande popularitet, ser det ut som att elektroniska cigaretter kommer att fortsätta att göra vågor inom musikindustrin.

Rulla till toppen