Vaz släpper ny video

Den 23:e januari släppte VAZ sin efterlängtade singel ”Let it Rest”. Nu kommer nya videon vars regi, produktion och foto är signerat duon själva.

Med nya singeln ”Let it Rest” levererar VAZ en intressant hybrid där komplex stämsång möter kapverdiansk batuquerytm. ”Batuquetraditionen har alltid varit en stor inspirationskälla för oss och låten är en hyllning till Kap Verde och vårt västafrikanska arv”.

Under 2012 etablerade sig duon som en självklar akt på Sveriges festivaler och klubbscener. Deras debutsingel ”Miss Frost” klättrade rakt upp på Itunes Top 10 och låten blev framröstad till årets sommarhit på PSL.

VAZ har cirkulerat flitigt på flera amerikanska och brittiska bloggar och intresset för dem är större än någonsin. Sydafrikanska Spoek Mathambo släppte nyligen en remix av systrarnas debutsingel som blev ett hett ämne på den internationella undergroundscenen.

Duon inledde året med ett bejublat liveframträdande av ”Lava Cabeza” på P3 Guld tillsammans med med Gnucci, Timbuktu och Mash Up International.
ELLE magazine spår dem nu till ett av 2013 års stora genombrott.

Scroll to Top