Värmlandspojkarna släpper sommarplåga

varmlandspojkarna-ut-med-baten

Om det är någon i vårt avlånga land som likt en blodhund osvikligt kan nosa sig till en sommarhit så är det Adam Alsing. Hittills har han ofelbart pekat ut blivande storhittar – Basshunters Boten Anna, Fridas Gul och blå och senast DJ Tune feat Orremannen: Bag in a Box. I år har hans väderkorn pekat ut Värmlandspojkarnas ”Ut med båten”.

Detta ledde till att Värmlandspojkarna därmed högtidigt inbjöds att vara husband hos Adam & Co på torsdag då Äntligen Morgon gör sitt avslutningsprogram för säsongen.

Bandet Värmlandspojkarna gör ett hundratal spelningar om året, främst med fokus på västkusten, men de kommer även att ses på andra platser. Har man vägarna förbi Grebbestad bör man dock absolut besöka dem på Röde Orm där allting startade. För några år sedan klev Per Henning in som gäst på krogen Röde Orm i Grebbestad. I musikernas paus blev han upptvingad på scenen. Dagen efter ringde ägaren upp och bokade upp Per hela nästföljande sommar. Vid den tidpunkten hade begivelsen inget namn. Publiken frågade efter Per och hans spelkompisar som ”värmlandspojkarna” (från Karlskoga). Så kom namnet till och Per och hans värmlandspojkar är fortfarande kvar på Röde Orm i Grebbestad sommartid.

Värmlandspojkarnas första officiella album som även det ska heta ”Ut med båten” släpps senare under sommaren och innehåller en mix av livefavoriter och nytt material.

Scroll to Top