Vandenberg’s MoonKings skriver på för Mascot Label Group

Foto: Paul-Haverkort

Det är med glädje och stolthet vi välkomnar Vandenberg’s MoonKings till Mascot Label Group. Det holländska bandet sällar sig till artister som Joe Bonamassa, Gov’t Mule, Beth Hart, Volbeat, Zakk Wylde/Black Label Society, Leslie West med flera.

Mascot Label Groups VD Ed van Zijl bubblar av glädje över att ha signat Adrian Vandenbergs nya band:

”Adrian är en av rockvärldens mest enastående gitarrister och jag har följt hans karriär genom åren och är mäkta stolt över att vi äntligen fått möjlighet att arbeta tillsammans. Vandenberg’s MoonKings är ett coolt och hårt rockande nytt band som jag är övertygad kommer att imponera stort.”

Adrian Vandenberg gjorde sig ett namn med det melodiösa rockbandet Vandenberg som slog internationellt med den starka balladen Burning Heart. Han cementerade sin status som en av rockvärldens mest talangfulla gitarrister när han gick med i David Coverdales Whitesnake där han bidrog som låtskrivare till många av bandets stora hits som The Deeper The Love och Now You’re Gone. Han lirade även det legendariska gitarrsolot på Here I Go Again. Efter att ha lämnat Whitesnake koncentrerade sig Adrian på sin konst som rönt stora framgångar med utställningar i de flesta Europeiska länder. Men musiken fanns ständigt närvarande i hans tankar så för en tid sedan när tillfället kom att spela med några begåvade unga musiker så började han att skriva ny musik.

Vandenberg’s MoonKings består av Adrian Vandenberg (gitarr), Jan Hoving (sång), Sem Christoffel (bas) samt Mart Nijen Es (trummor). Bandet finslipar just nu detaljerna på sitt debutalbum.

”Det känns otroligt bra att bli upptagna i Mascots stora familj. Det är ett fantastiskt bolag med fantastiska människor som älskar musiken de arbetar med”, säger Adrian Vandenberg entusiastiskt. ”Bandet är moget att visa vad vi går för och så snart plattan är klar vill ut och spela live så fort som det bara går.”

Vandenberg’s MoonKings debutplatta släpps 26 februari 2014 och därefter ger sig bandet ut på en omfattande Europa-turné.

Scroll to Top