Van Preston kommer till Sverige

Foto: Brock Grayson
Foto: Brock Grayson

Singer-songwritern Van Preston från Nashville uppträder på Vemdalens countryfestival i Härjedalen nu till helgen!

Van Preston. Denna lilla goa tjej som härstammar från Kentucky i USA är en av de tio tusentals singer-songwriters som kallar Nashville sitt hem. Men ALLA klarar inte konkurrensen. Van Preston har gjort det och är idag en sk. ”uprising star” Med hårt arbete på gräsrotsnivå har Van idag en stor publik i Europa och hennes musik spelas mer och mer på radiostationer världen över.

Van upptäckte redan i unga år att hon hade talang för att skriva musik. 2004 bestämde hon sig för att gå vidare och satsa på en karriär i Nashville som singer-songwriter. Detta visade sig vara rätt och i mitten av 2006 hade Van Preston fyra låtar med på top20 hitlistan i Europa. Även USA upptäckte henne och tre låtar låg på listorna i slutet av 2006.

Hennes debutalbum ”Van Preston”, producerat av Nashville-hitmakaren Greg Crowe, nominerades till årets countryalbum 2007 av ECMA (European Country Music Association) och i maj 2007 var Van Preston rankad på 4:e plats som independent artist av 800 europeiska radiostationer.

Van Preston uppträder återigen i Sverige, denna gång på Vemdalens countryfestival (www.country.nu), och som ofta tidigare backas hon upp av det mycket duktiga svenska countryrock-bandet Crossing Keys, som bl.a. blev svenska mästare i sin genre i september 2008. Crossing Keys och Van Preston fann varandra direkt
vid första träffen. Van säger också lite förläget: ”Detta svenska band är till och med bättre än mitt eget band hemma i USA.”.

När: Lördag 8 aug. 2009 – 20.00 Stora scen.
Var: Vemdalens countryfestival (www.country.nu)
Entré: är 200:- per kväll eller 360:- för en tvådagars. Barn i målsmans sällskap gratis. Mat och bar tält finns på plats.

Hemsidor:
www.vanpreston.com
www.myspace.com/vanpreston
Vemdalens countryfestival

Scroll to Top