Vampire Weekend till Peace & Love

vampire-weekend

Vampire Weekend är ett av de mest spännande och hyllade banden inom genren indierock och nu är det klart att de gör sin enda svenska festivalspelning på Peace & Love i sommar. Genom det andra albumet Contra som släpptes i januari har de visat att de verkligen är att räkna med.

Vampire Weekend är ena riktigt sköna filurer eftersom de för in otraditionella stilar i en annars rätt hårt styrd genre. De tillför nytt blod samtidigt som det svänger helt oemotståndligt, säger presschef Ronny Mattsson.

Om bandet
Vampire Weekend bildades 2006 i New York och redan 2007 väckte deras låt “Cape Cod Kwassa Kwassa” stor uppmärksamhet och turné med The Shins följde. Genom låten hamnade de även på den ansedda tidningen Rolling Stones lista över de 100 bästa låtarna under 2007.

Förväntningarna var skyhöga inför det självbetitlade debutalbumet som släpptes 2008. Vampire Weekend levererade med råge, fick sitt stora genombrott och tog sig högt upp listor i bland annat USA och Storbritannien. De toppade även listor över det årets bästa album. Den brittiska musiktidningen NME rankade dessutom albumet till plats 42 av hela 2000-talet bästa och de hamnade på en mycket hedrande plats 17 på Billboard 200.

I januari 2010 kom uppföljaren Contra. Det gav dem bland annat en förstaplats på Billboard 200 och i sommar spelar de på flera av de mest betydande festivalerna i Europa. Den enda festivalspelningen i Sverige blir på Peace & Love.

De kallar själva sin genre “Upper West Side Soweto” och blandar in afrikansk populärmusik, klassisk western-musik och kan överlag placeras inom det svårdefinierade begreppet indierock.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

Scroll to Top