Välgörande festival i Malmö i helgen

baobab-malmo-2011

I helgen blir det festival för hela slanten i Parken. Det är Baobab Festival som går av stapeln och både lördag och söndag blir det musik, dans, kultur och en massa roliga aktiviteter för barn. Alla som arbetar med och deltar i festivalen är volontärer och all vinst går till grundandet och utvecklingen av projektet Baobab School i Conakry, Guinea.

Listan på artister är lång och det musiken är blandad, men främst blir det afrikanska rytmer och reggae. Aktiviteterna är många: Eldshower, uppvisningar av och prova på olika danser, grounding för både barn och vuxna, teater, konst, ansiktsmålning, marknad och mat. Ja, allt som behövs för en härlig festival.

Baobab festivalen samarbetar med Moriska Paviljongen och Folkets Park och alla stora musikakter kommer att hållas inne på Moriska Paviljongen. Kulturscenen är inne i ett stort tält, så det gör ingenting om det skulle bli regn.

Alla är välkomna och entrén är en frivillig donation.

Bakgrund: Den första Baobabfestivalen ägde rum i September 2006 i Spanien och har sedan dess blivit större för varje år, både vad gäller antalet besökande och när det gäller kvalitét och mångfald. Vinsten går alltid till välgörenhetsprojekt.

2010 hölls den första Baobabfestivalen i Malmö, då på Sibbarp. 2011 flyttar festivalen till Folkets Park.

Mer information: www.baobabschool.org

Scroll to Top