Urban Cone släpper ny singel

Urban Cone släpper idag nya singeln Kings & Queens, spelar på kanadensiska Telus-festivalen i Whistler och åker ut på Sverigeturné.

För den oinvigde följer här en kort resumé av det senaste, och första, året i Urban Cones historia – Juni 2011 släpptes första singeln Urban Photograph som introducerade Urban Cone för en publik som dansat sig trött till Miike Snow, MGMT och Robyn. Sommaren 2011 fylldes med spelningar på bland annat Way Out West och Popaganda. Ryktet om vad bandet var kapabla till live spred sig och ledde till att de plockades upp av Luger. Under hösten öppnade Urban Cone för såväl Deportees på Berns som Foster the People på Debaser Medis.

I December släpptes EP:n Our Youth pt.1 och andra singeln Freak som huserade på P3s spellistor under vintern. Genom musikvideorna till Urban Photograph och Freak spreds ryktet om bandet utanför Sveriges gränser och tog Urban Cone till Berlin och Nordwindfestivalen. Året sammanfattades i att Urban Cone utnämndes till ett av de mest lovande banden 2012 i en undersökning gjord av TT. Urban Cone gjorde även ett inhopp på vännen Lucas Nords debutsingel Let Us Stay Young.

De senaste månaderna har tillbringats i studion och första smakprovet är nya singeln Kings & Queens som är hämtad från kommande, egenproducerade, EP:n Our Youth Pt.2.

Bandet befinner sig nu i Whistler, Kanada och spelar på Telus-festivalen samt spelar in en video till en kommande singel. När Urban Cone är tillbaka på svensk mark ger de sig genast ut på Sverigeturné med första stopp i Göteborg. Den 12 maj spelar de på Debaser Medis i Stockholm.

Spelningar (fler datum tillkommer)
04-26 Göteborg Sticky Fingers
04-27 Kalmar Söderport
04-28 Växjö Kafé De Luxe
05-05 Huskvarna Popadelica
05-11 Linköping Nationernas Hus
05-12 Stockholm Debaser Medis
05-31 Hässleholm Siesta!
06-15 Göteborg Villa Belparc
07-26 Emmaboda Emmabodafestivalen
08-11 Hamburg Dockville Festival

Scroll to Top