Urban Cone inleder samarbete med J. Lindeberg

J.Lindeberg har inlett ett samarbete med svenska popbandet Urban Cone. Bandet uppmärksammades tidigt av J.Lindeberg, och ingår i varumärkets strategi att skapa intressanta och relevanta partnerskap med Skandinaviska artister och konstnärer som är verksamma på internationella marknader.

”Efter att vi de senaste åren haft en stark utveckling och stor framgång med ett mer dressat koncept och kostymkollektioner, är vi nu redo att även rikta fokus på casual och jeans igen, och här passar Urban Cone in perfekt. Historiskt har vi alltid stått nära musikbranschen med tidigare samarbeten som Depeche Mode’s Dave Gahan, The Libertine’s Carl Barat, The Kills’ Alison Mosshart och Passion Pit för att nämna några, och vi har alltid älskat att stödja talangfulla unga artister och hitta genuina samarbeten och ömsesidig inspiration”, säger Jessy Heuvelink, Head Designer J.Lindeberg.

”Såväl J.Lindeberg som Urban Cone är globala varumärken, det bäddar för att vårt samarbete kommer att hitta en naturlig plattform på en internationell marknad”, säger Mia Forsgren, marknadsdirektör Universal Music.

”Bra musik och välskurna kläder kan aldrig gå fel.”, säger medlemmarna i Urban Cone.

Genombrottet för Urban Cone har kommit genom hitlåtar som Urban Photograph, Freak och Searching for Silence.

Den 31:a oktober släpptes debutalbumet Our Youth i Sverige. Tyskland och USA står näst på tur under 2013.

Scroll to Top