Uno Svenningssons nya album släpps idag

Uno Svenningsson släpper idag sitt nya album med titeln 7 (det är hans sjunde studioalbum som soloartist). Skivan är inspelad i Stockholm med Anders Lundström som producent. Det är Unos första album på tio år med uteslutande eget material.

Uno är just hemkommen från Filippinerna, där han som ambassadör för SOS Barnbyar medverkat i TV-programmet En resa för livet, som sänds i TV4 i början av 2014. Under tio dagar levde Uno nära SOS Barnbyars projekt i Manila.

”Det var verkligen en omtumlande resa med allt från mänskligt nattsvart mörker till solskenshistorier”, berättar Uno, som dessutom var nära att drabbas av naturkatastrofen i helgen. ”När alla intryck väl började sjunka in mot slutet av resan fick vi höra att en väldigt kraftig tyfon var på väg”, fortsätter Uno. ”Vi klarade oss med nöd och näppe men tyvärr, tyvärr inte södra delarna av landet. Det var först när vi kom hem som jag förstod vidden av katastrofen. I och med att vi fick en inblick i hur barn och familjer har det på Filippinerna så blev det än mer påtagligt. En tragedi utan sitt like”, säger Uno.

I helgen som kommer åker Uno ut på turné. Som gästsångare i Juletid 2013 gör han 53 spelningar fram till januari. Senare i vår blir det turné med eget material och nya skivan 7 i fokus.

Scroll to Top