Universal och TV4 tar The Voice till Sverige

the-voice-2011

Vintern 2012 kommer det nya musikformatet The Voice Sverige att börja sändas i TV4 och Universal Music är samarbetspartner. The Voice är ett holländskt format som även gjort succé i USA, där artisterna som medverkat som coacher är världsstjärnorna Christina Aguilera, Cee-Lo Green, Adam Levine från popgruppen Maroon 5 och countrystjärnan Blake Shelton. Precis som det amerikanska originalet har The Voice Sverige erfarna coacher bestående av Sveriges fyra största stjärnor: Carola Häggkvist, Petter, Magnus Uggla och Ola Salo. Coacherna hjälper de oetablerade talangerna att utveckla sina egna röster och uttryck.

Vi är både stolta och glada över att vara med i jakten på nya talanger. The Voice är skapat för att hitta artister med unika röster som kan vidareutvecklas och där vi som musikbolag kan bidra med våra erfarenheter och resurser, säger Per Sundin, vd Universal Music.

Som tidigare meddelats utökar Universal Music med en ny avdelning, UTV (Universal TV), för att kunna hantera bland annat The Voice. Ansvarig är Claes Uggla.

Vårt mål är att hitta nya artister att etablera i Sverige. Musik kopplat till tv-format ger stora möjligheter till olika samarbeten, säger Claes Uggla, ansvarig för UTV.

Rulla till toppen