Universal Music satsar vidare på YouTube

Universal Music presenterar idag UMUSIC One: intervjuer, reportage bakom kulisserna och vimmel från de hetaste releasefesterna. Med några av världens största artister i bakfickan kommer den nylanserade YouTube-kanalen att leverera musikklipp i världsklass.

Musiken har för länge sedan flyttat från skivhyllorna till den digitala scenen, där video och YouTube blir en allt större marknad. För Universal Music är UMUSIC One därför en viktig satsning inför framtiden.

Video är nästa stora tillväxtområde efter streaming. Redan idag är 60% av YouTubes totala trafik musikrelaterad. Med satsningen på UMUSIC One vill vi skapa en ny kanal för våra artister att nå ut till sina fans, säger Per Sundin, VD Universal Music i Sverige.

Universal Music har successivt höjt mängden videoproduktioner på YouTube. För att skapa nya programformat och öka produktiviteten ytterligare har Emma Svensson rekryterats som chefredaktör. Kanalen har fått en ny profil inför lanseringen och är nu redo att bli en samlingsplats för intervjuer, reportage och exklusivt innehåll med några av dagens största artister.

Följ UMUSIC One på YouTube

Scroll to Top