Universal Music och Com Hem lanserar musikkanal

Universal Music, världens största musikbolag, och Com Hem inleder ett samarbete inom musik som innefattar livekonserter, och en lansering av musikkanalen Digster Play. Digster Play kommer att ligga i Com Hems On Demand-tjänst och bland annat innehålla videospellistor, intervjuer med artister, inblick i vad som händer bakom scenen samt filmat material från de spelningar som genomförs.

Com Hem är helt rätt samarbetspartner för oss. De är en stor leverantör av tv och bredband, vilket kommer att bidra till att vi når ut till en bred publik. För oss är det viktigt att driva utvecklingen av musikbranschen och tillgängliggöra musik för konsumenterna, säger Mattias Tengblad, Försäljningsdirektör på Universal Music.

Varje månad kommer spelningar med olika artister att arrangeras, och startskottet för detta går i slutet av augusti då Jessie J kommer till Stockholm och gör en exklusiv spelning. Jessie J är en av de mest aktuella internationella artisterna just nu, med hits som ”Do it like a dude” och ”Price Tag”, och hennes debutalbum ”Who You Are” har redan sålt mer än 1 miljon ex. Biljetter till spelningen kommer bland annat att tävlas ut bland Com Hems kunder.

Med det här samarbetet tar vi in musik i Com Hems erbjudande på ett helt nytt sätt och gör musik till en större komponent i vår On Demand-tjänst. Com Hem blir först i världen med att lansera Digster Play i tv:n och kommer därmed kunna tillgängliggöra helt unikt musikmaterial för våra kunder. Dessutom ser vi fram emot att kunna bjuda våra kunder till de spelningar vi kommer arrangera tillsammans med Universal Music, oavsett om de deltar på plats eller tittar på spelningarna i On Demand blir det något extra att ge tillbaka till våra kunder vilket känns roligt, säger Annika Sten Pärson, Försäljnings- och Marknadsdirektör på Com Hem.

Förutom spelningarna kommer samarbetet att innebära en musikkanal i Com Hems On Demand-tjänst – Digster Play – som kommer att visa aktuella musikvideor i olika spellistor, men också ge kunderna en möjlighet att få veta mer om och höra mer av sina olika favoritartister. De spelningar som genomförs kommer också att visas i Digster Play.

Digster är en spellisttjänst på nätet som Universal Music har utvecklat, www.digster.se. Idag finns Digster enbart på nätet, men genom samarbetet med Universal Music och Com Hem kommer en variant av tjänsten in i tv:n och Com Hems On Demand-tjänst.

Scroll to Top