Universal Music lanserar Spinnup

Av Redaktionen
Mar 14th, 2013
0 Kommentarer
542 Views

Nu lanseras Spinnup – ett enkelt sätt för osignade artister att sprida och sälja sin musik digitalt. Spinnup distribuerar bl.a till Spotify, iTunes och WiMP och som artist i tjänsten behåller du alla rättigheter till musiken och får 100% i royalty.

Artister i Spinnup har även tillgång till ett dedikerat team av Spinnup scouter som söker nya talanger att jobba med. De lyssnar på musiken i tjänsten, ger feedback och en unik möjlighet för artisterna att bli upptäckta.

Att hela tiden testa nya infallsvinklar på hur musik skapas, marknadsförs, distribueras och slutligen konsumeras har varit Universal Musics ledstjärna under de senaste fem åren. Spinnup är en fantastisk plattform som möjliggör att osignade artister kan nå ut, bli distribuerade och upptäckta av en större publik, i Sverige och i världen, säger Per Sundin, VD Universal Music.

Det är viktigt att hålla utkik efter nya talanger. Spinnup skapar rätt förutsättningar för detta och blir dessutom ett bra verktyg för oss att upptäcka morgondagens artister, säger Charlotta Streiffert, Projektledare Spinnup/Universal Music.

Spinnup är en plattform som möjliggör digital distribution för osignade artister. Man laddar upp sina låtar och betalar för distributionen av antingen en singel (9.99 euro/år), en EP (19.99 euro/år) eller ett album (39.99 euro/år). Efter några dagar hamnar musiken på Spotify, iTunes, Wimp mfl och artisten behåller alla rättigheter och får 100% i royalty. I Spinnup skapar man även en artistprofil, och de artister som blir upptäckta av Spinnups scouter kan få hjälp med marknadsföring och promotion. Tanken är naturligtvis att Spinnups artister dessutom har möjligheten att bli signade av Universal Music.

Spinnup är utvecklat av Universal Music i Sverige tillsammans med digitalbyrån Oakwood samt X5 Music som utvecklat distributionsplattformen.

www.spinnup.com

Kommentering är stängd