Unikt skandinaviskt musikevenemang i New York

patricia-mazzuoccoloTorsdagen den 29 april kommer ett unikt evenemang att äga rum på Scandinavia House (58 Park Avenue) i New York City. Under titeln ”A Blaze In The Northern Sky – Spreading The Hatred” (efter norska black metal-bandet Darkthrones klassiska album) så hålls ett seminarium under ledning av Patrizia ”Miss Pee” Mazzuoccolo som syftar till att utforska och marknadsföra den norska black metal-scenen och Norge som land.

Bland gästerna som kommer att tala under seminariet finns följande:

* Harald Fossberg, originalsångare i Turbonegro och en veteran på den norska punk- och metalscenen. Numera arbetar han som ledande rock- och metaljournalist för norska Aftenposten.

* Nocturno Culto, gitarrist, basist och låtskrivaren i det legendariska Oslo-baserade bandet Darkthrone.

* Gaahl, tidigare sångare i det kontroversiella black metal-bandet Gorgoroth och numera i det folkmusikinspirerade Wardruna.

* Mortiis, tidig medlem i det progressiva symfoniska black metal-bandet Emperor och sedermera internationellt välkänd soloartist inom elektronisk musik / industri / darkwave.

Black metal är en av Norges viktigaste musikexporter sedan dess uppkomst i början av 90-talet. Dess status bekräftades än mera i årets uttagningar till Eurovision Song Contest i Norge där black metal-bandet Keep of Kalessin nådde en finalplats.

Gaahl rekryterades nyligen av den äldsta teatern i Norge – Den Nationale Scene i Bergen – att spela rollen som Heimdal i ”Svartediket”, en pjäs som marknadsförs som den första black metal-musikalen någonsin och som har premiär den 26 maj.

Patrizia Mazzuoccolo har arbetat som musikjournalist i över 10 år och har skrivit för de ledande brittiska metaltidningarna Metal Hammer, Terrorizer och Rock Sound samt amerikanska Metal Maniacs. Hon arbetade med marknadsföring för Sky Television i London 1998-2002 och har även arbetat som promotion-ansvarig för norska Moonfog Productions (ett skivbolag lett av Satyricons bandledare) samt label manager för Tabu Recordings. Hon bodde tidigare i London i 14 år, i Oslo i 6 år och är numera bosatt i New York där hon just nu arbetar på en bok om den norska metalscenen.

För närmare information besök www.scandinaviahouse.org.

Scroll to Top