Unika Vox Archangeli åter på topplistan

vox-archangeli-web

För fjärde gången sedan debuten hösten 2009 gör den svenska gruppen Vox Archangeli entré på SverigeTopplistan. Den här veckan är gruppens nya singel Sapientia – gjord i samarbete med medlemmar från Fläskkvartetten – veckans näst högsta nykomling på singellistan. Singeln är en av veckans endast tre nykomlingar på listan (de andra är Britney Spears på tionde plats och Avril Lavigne på plats 60) och gör storstilad entré på plats 18.

I söndags gav Vox Archangeli en konsert i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm och det stora publikintresset i kombination med försäljningsframgångarna bevisar med eftertryck det stora intresset för gruppens unika mix av gregorianska sånger och elektroniska ljudlandskap med influenser från såväl världsmusik som pop och rock.

Med sina två första album Sanctus : Michael och Sanctus : Gabriel (som även de klättrat på den svenska försäljningslistan) har Vox Archangeli det senaste året även gjort avtryck på den internationella scenen. Musiken har gått på export till såväl Tyskland som USA och Dubai (!). Flera spår finns även utgivna på olika samlingsskivor runt om i världen och intresseförfrågningarna från utlandet ökar hela tiden.

Sapientia, där alltså Örjan Högberg och Mattias Helldén från Fläskkvartetten medverkar på stråkar, är första singeln från kommande albumet Sanctus : Raphael – det tredje kapitlet i Vox Archangelis pågående Sanctus-projekt. Albumet har planerad utgivning i höst.

Rulla till toppen