Unga virtuoser på Stora Sundby imorgon

Musikserien Musik på Sörmländska Slott och Herresäten fortsätter sitt 20-års jubileum. Under sommaren återvänder därför flera, av tidigare års Unga Svenska solister till de sörmländska slotten. År 2005 utnämndes både Johannes Möller och Jakob Koranyi. Nu är de tillbaka i Sörmland för en konsert på Stora Sundby utanför Eskilstuna.

Johannes Möller är gitarrist och uppväxt i sörmländska Björnlunda. Han inledde sin musikaliska bana som elev på den kommunala musikskolan i Gnesta. Idag räknas han som en av landets främsta gitarrister, och har gjort mer än trehundra framträden i fjorton olika länder. Han har medverkat vid den internationella gitarrfestivalen i Iserlohn i Tyskland och konserterat i direktsändning för brittiska BBC.

Jakob Koranyi är en av Skandinaviens mest kända cellister. I hans meritlista finns bland annat vinsten i den Ljunggrenska tävlingen, samt mottagandet av ett treårigt kontrakt från Chamber Music. 2006 vann han Solistpriset som resulterade i att han kunde spela in sitt debutalbum med verk av Britten.

Under onsdagens konsert kommer de tillsammans bland annat spela verk av bland annat Franz Schubert.

När: onsdagen den 5 augusti, klockan 19.00
Var: Stora Sundby

Scroll to Top