Underoath till Sverige

Underoath
Underoath

Floridas Underoath kan det där med att vara både klassiska och experimentella samtidigt. Vi snackar metalcore som möter posthardcore, i perfektionistversion. Den 23 april ser vi dem på Brewhouse i Göteborg och den 24 april på Klubben i Stockholm. Biljetterna släpps den 17 december.

I augusti i år släppte Underoath ifrån sig sin sjätte studioplatta, Lost in the Sound of Separation. Trummisen Aaron Gillespie stod som vanligt för större delen av sånginsatsen. Han berättar om tiden i studion och inspelningen av albumet: ”There’s constant change until we’re done. I think we should always push ourselves to make the best music imaginable.”. Jacob Ottosson, Musiklandet, tyckte att plattan var “ett 42 minuters intensivt guldkorn.”. När albumet släpptes i USA gick det raka vägen in på Billboardslistans topp 10 och en av låtarna, ”Desperate Times, Desperate Measures”, hörs bland extraspåren på Rock Band 2.

Underoath åkte med på förra årets Rockstar Mayhem Tour med bland andra Slipknot, Disturbed, Mastodon och Dragonforce. 2006 var de Grammynominerade för den svenskproducerade videon till ”Writing On The Walls”. Bakom videon stod Skellefteåbaserade Popcore. Underoath har mottagit flera musikutmärkelser, de har vunnit MTV’s Battle of the Videos och de har spelat på världens största festivaler i sin genre. I april ser vi dem äntligen i Sverige för första gången!

Turnéinfo:

23.4 Göteborg, Brewhouse
24.4 Stockholm, Klubben

Biljettinfo:

Biljetter till konserterna kostar 220 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Scroll to Top