Ultravox till Sverige i april

Av Redaktionen
Nov 25th, 2009
0 Kommentarer
513 Views

ultravox

Ultravox har med syntklassiker som ”Vienna”, ”Rage in Eden”, ”Dancing with Tears in my Eyes” och ”Hymn” gjort ett oförglömligt intryck på alla som var tonåringar under tidigt 80-tal. Gruppen var och är en av syntpopens främsta grupper. Den 28 april spelar Ultravox i den sättning som tog syntgruppen ut i den stora världen med sångaren Midge Ure i spetsen. Vårens turné går under namnet ”The Return to Eden” efter albumet ”Rage in Eden”.

Biljetterna till konserten på Berns släpps 30 november.

Det var i våras som de fyra originalmedlemmarna från 1980 (Warren Cann, Chris Cross, Billy Currie och Midge Ure) återförenades och gjorde en kortare succéturné i Storbritannien. Då hade de inte stått på samma scen sedan Live Aid 1985.
Bandet bildades redan 1973 under namnet Tiger Lily men i samband med första plattan 1977 bytte de till Ultravox. Medlemmarna bestod till en början av: Dennis Leigh (ersattes av Midge Ure), Steve Shears, Bill Currie, Chris Cross och Warren Cann. Tillsammans gjorde de tre plattor och när sångaren 1979 lämnade över till Midge Ure fick de en lång rad med väldigt framgångsrika plattor och turnéer. Deras mest sålda album är ”Vienna” (1980), ”Rage in Eden” (1981), ”Quartet” (1983) och ”Lament” (1984).

Övriga konserter i Norden
26.4 Köpenhamn – Pumpehuset
30.4 Oslo – Sentrum Scene
1.5 Bergen – Bergen Music Festival

Konserten i Stockholm presenteras av Live Nation och Berns Salonger. Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Kommentering är stängd