Ulf Lundell till Storsjöyran

Efter en fantastisk höst med en utsåld och kritikerrosad turné och det hyllade albumet ”Rent förbannat” har Ulf Lundell bestämt sig för att åka på turné i sommar. Och extra glädjande är det förstås att turnén tar vägen via Storsjöyran. Till Östersund kommer Lundell lördag 27 juli.

När ”Rent förbannat” släpptes i början av oktober gick den rakt upp på förstaplats på Sverigetopplistan och listnoterades även på norska VG-listan, albumet sålde snabbt guld och har Grammisnominerats i kategorin Årets Rock. Singeln ”Är vi lyckliga nu” har haft stora framgångar och Lundell framförde låten i TV-programmet Skavlan strax efter albumsläppet.

Turnén inleds 14 juni och slingrar sig under två månader runt om i Sverige och Norge.

När Ulf Lundell under sin förra turné meddelade att han tänkte lägga artistkarriären på hyllan trodde vi aldrig att vi skulle få se honom på Storsjöyran igen. Men nu är han tillbaka och han är förbannad. Förbannad på ett samhälle där klassklyftorna bara växer, där egennyttan får sätta dagordningen och där den allmänna välfärden krackelerar framför hans ögon. Författaren, konstnären och musikern Ulf Lundell behövs alldeles för mycket för att han ska kunna tillåta sig själv att vila. Kanske behövs han mer än någonsin. Det finns för mycket kvar att skildra, att reagera på, ja att bli förbannad på.

”Rent förbannat” är passande nog namnet på Ulf Lundells nya album. Det har rosats av kritikerna och älskats av fansen. Singeln ”Är vi lyckliga nu” visar upp en sprudlande vital Lundell som tar ifrån tårna i en av sina största hits på flera år.

Istället för ett avsked skriver Ulf Lundell in en ny toppnotering i sin lika långa som imponerande karriär. Och vi är många som är rörande överens – han är i allra högsta grad behövd.

Scroll to Top