Tyska Bodi Bill lanseras i Sverige

bodi-bill

Bodi Bill från Berlin är bandet som redan tagit Tyskland med storm och rönt stora framgångar även i Italien, Spanien, Frankrike, Österrike och UK med sina två senaste album ”No more wars” och ”Next time”.

Med sina spektakulära liveshower och unika sound inom indie-electronika-folk-scenen med tunga beats och tydligt uppvisande låtskrivarpassion har Bodi Bill träffat rakt in i hjärtat på sina fans som bara blir fler och fler.

Den 29 april är det äntligen dags att äntra den svenska musikscenen med release för det tredje albumet ”What?”.

”What?” släpps på berlinbaserade indiebolaget Sinnbus och med sin smarta blandning av coola elektroniska vibbar och modern folk kommer även detta album fortsätta attrahera såväl klubbar som konserthallar. Då de nya låtarna är mer sångorienterade än innan blir Bodi Bills unika kvaliteter ännu tydligare och visar på musik som är aktuell men nytänkande, kompromisslös, sofistikerad men samtidigt känslosam. Albumet är ett tydligt exempel på att om det är något band som verkligen kan representera sin egen hemstads vilda och oförutsägbara musikscen så är det Bodi Bill.

Först ut att presentera albumet var singeln ”Hotel” som redan finns att ladda ner. Nästa singel blir ”Brand New Carpet” och släpps 1 april, så håll utkik.

Bodi Bill består av tre medlemmar och ett projekt som spänner över flera konstnärliga nivåer.
Alex är inte bara violinist och en av grundarna för skivbutiken ” Leila M” utan har också olika samarbeten med konstnärer och teatergrupper samt en del publikationer på etiketter som ”Earsugar” och den erkända technolabeln ”Bpitch Control”.
Anton är en kvalificerad ljudtekniker som medverkat i flera filmer varav en varit nominerad i Cannes.
Fabian är både grafiker och musiker och har nyligen lanserat sin avhandling om den berömda Leipzig Academy of Visual Arts.
Tillsammans utgör de en trio konstnärer du inte vill missa!

Bodi Bill [email protected] Berlin from Sinnbus on Vimeo.

Scroll to Top