Two Sheds släpps digitalt

Äntligen!!! Den 22 mars släpper vi det legendariska Malmöbandet Two Sheds båda fullängdsalbum ”Out Of Our Sheds” och ”Not Good” digitalt!

”Out Of Our Sheds” släpptes ursprungligen 1991 och möttes då främst av strålande recensioner men även av förakt – för inte kunde väl ett svenskt band få lov att låta på detta sättet? Bandets egensinnighet och de mörka texterna fyllda med en stor portion svart humor väckte starka reaktioner. Att komma från Sverige och behandla tunga ämnen på detta sätt gick knappast för sig vid denna tid. Att dessutom ha ett bandnamn taget från en Monty Python-sketch gjorde det inte enklare. Det var därför inte helt förvånande att en recensent på en stor svensk tidning avfärdade albumet med en kommentar om att ett band som gör en cover på ”My Little Pony” inte går att ta på allvar. Till saken hör att låten är en originalkomposition med en mycket allvarlig text och att journalisten knappast lyssnat på albumet innan han recenserade det…

1993 släppte Two Sheds uppföljaren ”Not Good”, vilket även blev gruppens sista album. Nu hade de flesta belackare tystnat och detta album fick genomgående ett fantastiskt mottagande i pressen. ”Not Good” är tyngre och mörkare än ”Out of Our Sheds”, men samtidigt mer dynamiskt. Det kontrollerade kaoset lättas upp av nedtonade och akustiska inslag och melodierna är ännu självsäkrare än tidigare.