Tvillingsuccén Tegan and Sara kommer till Sverige

tegan-and-sara

Du kan säkert framgångssagan vid det här laget: Sjutton år gamla vinner de kanadensiska enäggstvillingarna Tegan och Sara Quin en talangjaktstävling hemma i Calgary. De får skivkontrakt med Neil Youngs Vapor Records och hamnar på turné med namn som Ryan Adams och Killers. Plötsligt gör White Stripes en cover på ”Walking With A Ghost”, sedan börjar duon höras i tv-serier som Grey’s Anatomy, Veronica Mars och One Tree Hill.

Efter den sortens framgångar hade mindre jordnära musiker köpt Hummer-jeepar och börjat med kokain. Tegan och Sara nöjde sig med att spela in albumet femte ”The Con” tillsammans med Chris Walla från Death Cab For Cutie och visa hur fullvuxna de var som artister. De är indiestjärnor, men högst ödmjuka sådana. I slutet av oktober släpps det som ser ut att bli deras starkaste verk hittills: ”Sainthood”, ett album som handlar om människans besatthet av romantiska ideal.

Detta känslosamma tema lär göra att duons omtalat nerviga konserter får en extra laddning. Bara ett par tvillingar kan väva ihop sina röster – med samma grundklang, men ändå så olika uttryck – på ett uppslukande sätt som Tegan och Sara. Den 23 november gör de turnéns enda Sverigespelning på Debaser Medis i Stockholm.

Bara systrarnas berömda mellansnack, med Tegan som syrlig kommentator och Sara som underhållande historieberättare, kommer att vara värt biljettpriset. Som extra bonus får vi de där fantastiska rösterna, samt en massa popsensibilitet, punkenergi, folkvemod och ett knippe helt nya favoritlåtar.

Speldatum:
MÅNDAG 23 NOVEMBER – DEBASER MEDIS, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 10 september, kostar 195 kr + serviceavgift.

På bandets hemsida har det utannonserats ytterligare en spelning i Sverige nämligen den 21 november på Mejeriet i Lund. Denna har dock ännu inte bekräftats från svenskt håll, närmare information om denna följer snart. Ytterligare information om spelningarna samt biljettköp hittar du här.

2 reaktioner på ”Tvillingsuccén Tegan and Sara kommer till Sverige”

  1. Vi ber så mycket om ursäkt för missen. Givetvis ska albumet heta ”Sainthood” och ingenting annat. Vi fick ett felaktigt pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top