Två nya band till Clandestino i juni

Vi presenterar stolt två nya bokningar till Clandestino Festival 8 juni på Stora teatern i Göteborg.

Batida (Lissabon)
Ända sedan starten har Batida handlat om kopplingen mellan dj Mpulas nuvarande hemstad Lissabon och platsen där han föddes, Angolas huvudstad Luanda. Med mixerns hjälp försöker han att länka förflutet med nutid, både på ett personligt plan och musikaliskt. Batida släppte ett av 2012 års mest älskade album i dansgenren (betyg 5 av SvD:s Lars Lovén). Det är ett mixtapeliknande nonstop-party med gästspel av bland andra rapparna Beat Laden och Ikonoklasta. Upphackade elektroniska fragment och superuppskruvade kudurorytmer mixas med ljuvt melodiska sembagitarrer från 70-talets angolanska frigörelsemusik.

Mata Hari (Köpenhamn / Barcelona)
Dj vars set är legendariska på dansgolv tvärs över Europa. Hon var resident på den berömda Apolo Club i Barcelona i fem år och det var där hon etablerade sig som en dj vars sensuellt explosiva sessioner ofta innehåller stora portioner rytmer från Asien, Mellanöstern och Balkan. Hon är medlem i kollektivet United Global Beats, driver labeln Post World Industries tillsammans med Filastine, är aktiv på bloggen Generation Bass och som politisk aktivist med ljudkonst-protestgruppen SHH. En pionjär från den spanska underjorden, hacktivist och idog bekämpare av monokulturella krafter. Men framför allt en dj som inte kommer att lämna klubbens dansgolv innan allt och alla dansar.

Clandestino Festival äger under 2013 rum fyra gånger – på våren (4 maj), sommaren (7-8 juni), hösten (5 oktober) och vintern (7 december). Därutöver arrangerar vi en rad enskilda konserter samt för femte året i rad festivalutflykten Clandestino Botnik 27-28 juli 2013.

Rulla till toppen