Turbonegro till Metaltown

De var en av de utvalda akterna till den allra första upplagan av Metaltown 2004. När festivalen nu firar sin tionde sommar är det äntligen dags för bandets första återbesök. Välkomna Turbonegro!

På allmän begäran reste sig Turbonegro på nio. Starkare och mer livsfarliga än någonsin tidigare. Fullt medvetna om att de skapat ett monster, som sedan länge är bortom deras egen kontroll.

Med den otyglade britten Tony Sylvester vid mikrofonen inledde Turbonegro en ny era. Sångaren som har ett förflutet i gruppen Dukes of Nothing, har också varit president för Turbojugend London och är en god vän till bandet. Precis en sådan kraftinjektion Turbonegro behövde.

I New Yorks anrika Electric Lady Studios spelade de in sitt nionde album, ”Sexual Harassment”. Skivan som släpptes förra året innehöll 32 efterlängtade minuter av skitig rock n roll från ett band som kokar av sprängkraft och vitalitet.

Senast vi såg bandet på Metaltown var på den allra första upplagan av festivalen 2004. Därför känns det mäktigt att nu äntligen välkomna Turbonegro tillbaka.

Scroll to Top