Turbonegro gör sin första spelning med ny sångare

turbonegro-tony-sylvester

Det smått legendariska norska dödspunkbandet Turbonegro kommer den 15 juli att göra sin första spelning med nya sångaren Tony Sylvester, tidigare känd från Dukes of Nothing. Konserten äger rum på Turbojugend World Days i tyska Hamburg.

Den 38-årige Tony Sylvester har länge varit en av frontfigurerna inom den brittiska hardcore- och punkscenen och var tidigare president för Turbonegros fanclub Turbojugend i London. Han har dessutom arbetat med bandet som deras brittiska PR-man.

Tony Sylvester sägs vara en konnossör av de finare sakerna i livet, framför allt musik från alla genrer samt engelsk 1800-talslitteratur. Han har dessutom poserat som modell för bland annat Burberry och är en av redaktörerna för det manliga modemagasinet GQ Style.

Turbonegro har legat på is de senaste två åren efter det att de gick skilda vägar med sin tidigare sångare Hans-Erik ”Hank Von Helvete” Dyvik Husby som valde att istället satsa på sin karriär som skådespelare, Scientologikyrkan och gothrock. Han har sedan dess setts spela Jesus i musikalen Jesus Christ Superstar samt Cornelis Vreeswijk i filmen om densamme.

Hans-Erik Dyvik Husby blev enligt egen utsago drogfri genom Narconon, ett företag som drivs av scientologirörelsen och som har kritiserats av många, bland annat Socialstyrelsen, för att dels ha ljugit om behandlingseffekter samt att verksamheten främst syftar till att rekrytera medlemmar till den sektliknande rörelsen. Den senare kritiken har även riktats mot andra verksamheter som drivs av kyrkan såsom Kommittén för mänskliga rättigheter och Criminon.

Rulla till toppen